marți, 13 noiembrie 2012

Rebus on line - pe didactic.ro

Rebus on line - o nouă aplicaţie pe didactic.ro: foarte utilă, rapidă şi uşor de folosit

Sursa:  http://www.didactic.ro/stiri/o-noua-aplicatie-pe-didacticro-foarte-utila-rapida-si-usor-de-folosit?utm_source=DB+Didactic.ro+din+20+Iulie+2010&utm_campaign=0deee4a973-Newsletter_didactic_octombrie2012&utm_medium=email
 
         Astfel descriu aplicaţia didacticii care au descoperit deja butonul care duce la aplicaţia de construire de rebusuri online.
         Pe didactic au fost publicate deja 30 de rebusuri care pot fi rezolvate online sau pot fi printate, pentru lecţiile de recapitulare sau de consolidare a cunoştinţelor, dar şi în momentele de captare a atenţiei la clasă.
Iată cum puteţi construi şi dumneavoastră un rebus pentru lecţia următoare:
  1. Click pe Creaţi un rebus
  2. Completaţi câmpurile Titlu, Descriere (precizaţi pentru ce tip de lecţie construiţi rebusul şi alte informaţii de care au nevoie ceilalţi profesori ca să ia decizia de a-l utiliza la clasă), Tip de învăţământ, Disciplina, Clasa şi Capitolui/ lecţia (opţional)
  3. În câmpul Cerinţă, scrieţi cerinţa pe care o vor citi elevii înainte de rezolvarea rebusului. De exemplu: Completând corect rebusul, veţi descoperi pe verticala AB denumirea ...
Ca să construiţi rebusul, aplicaţia are nevoie de 3 elemente:
  • Cuvântul care doriţi să se formeze pe verticala AB: scrieţi acest cuvânt în câmpul Cuvânt-cheie. Daţi ok pentru a merge mai departe.
  • Răspunsul corect pentru fiecare rând în parte. Răspunsul corect trebuie ales în aşa fel încât să conţină litera corespunzătoare din cuvântul-cheie.
  • Definiţiile rebusului. Acestea pot fi de tip text, dar puteţi încărca şi imagini care să ţină locul definiţiei. În cazul în care doriţi să folosiţi imagini, daţi click pe butonul Browse pe fiecare rând în parte.
Verificaţi că nu s-au strecurat greşeli, apoi daţi click pe butonul Generaţi rebus. Gata! Rebusul s-a creat şi e gata pentru a fi trimis elevilor sau pentru a fi printat (Trimiteţi elevilor pe email sau Printaţi rebus).
Nu uitaţi să cereţi publicarea lui, pentru a apărea în lista rebusurilor publicate.
Cum puteţi folosi aplicaţia de rebusuri la clasă
Cel mai la îndemână este să creaţi un rebus, apoi să-l printaţi şi să-l rezolvaţi la clasă cu elevii a doua zi. E util, rapid şi chiar plăcut!
Însă există şi alte modalităţi de a folosi aplicaţia.
Concurs de rezolvare de rebusuri online
Ce-aţi zice să trimiteţi elevilor spre rezolvare un rebus publicat pe didactic, ca să-şi verifice cunoştinţele înaintea unei lecţii importante?
Daţi click pe butonul Trimiteţi elevilor pe email, scrieţi adresele lor de email şi un mesaj din partea dumneavoastră şi gata! Elevii vor primi mesajul şi dintr-un singur click vor ajunge pe pagina rebusului, unde pot începe rezolvarea imediat.

Aplicaţia înregistrează timpul de rezolvare pentru fiecare elev în parte şi numărul greşelilor făcute! Puteţi face un mic concurs online în care câştigă cel care rezolvă rapid, cu cât mai puţine greşeli. Rezultatele elevilor se înregistrează în Lista rezolvitori, de la fiecare rebus.
Concurs de creare de rebusuri online
Nu doar cadrele didactice pot crea rebusuri, ci şi elevii: singuri sau în echipe, elevii pot construi rebusuri pe o temă dată de dumneavoastră şi le pot trimite celorlaţi copii pentru a le rezolva.
Dumneavoastră veţi vedea rezultatele în lista de rezolvitori, iar copiii vor avea şansa de a-şi vedea rebusurile publicate pe didactic.ro!
Cu siguranţă există şi alte idei ingenioase pentru a folosi rebusul online la clasă.
Aplicaţi una dintre ele sau mai multe cu elevii, iar apoi participaţi la concursul Profesor în era digitală! Puteţi câştiga aprecierea comunităţii, dar şi premii importante.
Vă invităm să creaţi primele rebusuri cu aplicaţia de pe didactic, dar şi să ne spuneţi ce părere aveţi despre aceasta şi cum o putem îmbunătăţi.
Lista rebusurilor publicate
Creaţi rebus

Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu