duminică, 7 iulie 2013

Crestinii persecutati azi in Siria - SA NE RUGAM PENTRU EI si pentru noi!


Crestinii azi in Siria


Patriarhul Rusiei: Incalcari ale drepturilor crestinilor au devenit sistematice

Sursa:http://www.ziare.com/international/rusia/patriarhul-rusiei-incalcari-ale-drepturilor-crestinilor-au-devenit-sistematice-1237415




Incalcarile drepturilor crestinilor au devenit sistematice in toata lumea, ei fiind aproape in fiecare zi victime ale violentei si agresiunii extremistilor, a semnalat zilele trecute patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii, Kirill, cu ocazia unei receptii la Ministerul rus de Externe.
"Incalcarile drepturilor crestinilor au devenit sistematice in toata lumea si acestea au luat diverse forme, de la utilizarea directa a fortei, precum in Siria si in alte tari, pana la interzicerea simbolurilor crestine si a prezentei crestine", a declarat patriarhul rus, citat de pravoslavie.ru.
In context, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a amintit de rapirea la 22 aprilie, in Siria, a arhiepiscopului sirian iacobit Yohanna Ibrahim si a arhiepiscopului grec ortodox de Aleppo, Paul-Boulos Yazigi, fratele patriarhului Ioan al Antiohiei, care, in pofida tuturor eforturilor, se afla in continuare in mainile rebelilor.
Totodata, patriarhul rus a semnalat ca anul trecut a crescut intr-un mod ingrijorator numarul actelor de violenta indreptate impotriva crestinilor din Nigeria, Somalia, Sudan, iar in alte tari, precum Egipt si Libia, minoritatea crestina este supusa presiunilor din ce in ce mai mari din partea radicalilor, multi dintre crestini fiind nevoiti sa-si abandoneze casele si sa se refugieze in tarile vecine.
Subliniind ca in prezent situatia cea mai grava este in Siria, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a cerut comunitatii internationale ''sa nu ramana indiferenta fata de cei care comit faradelegi'' in aceasta tara. ''Trebuie facute toate eforturile pentru incetarea imediata a varsarii de sange, pentru sustinerea unui dialog deschis, menit sa aduca pacea si stabilitatea, pentru prevenirea amenintarilor teroriste si discriminarilor pe motive religioase'', a insistat patriarhul rus Kirill.
In cei doi ani de conflict din Siria au fost distruse zeci de biserici ortodoxe. Episcopul Luca de Seydnaya din Patriarhia Antiohiei semnala in luna aprilie ca in Siria are loc o distrugere sistematica a Ortodoxiei, ca bisericile ortodoxe au suferit pagube incalculabile si sute de crestini ortodocsi au fost ucisi. 

 
Vatican: 100.000 de crestini mor in fiecare an din cauza credintei lor

 Sursa: http://www.ziare.com/social/biserica/vatican-100-000-de-crestini-mor-in-fiecare-an-din-cauza-credintei-lor-1238032


Aproximativ 100.000 de crestini sunt ucisi in fiecare an, in intreaga lume, din cauza credintei lor, a spus un arhiepiscop de la Vatican, ca raspuns la faptul ca Iranul a inchis recent cea mai mare Biserica Penticostala a tarii, iar pastorii acesteia au fost arestati.
Arhiepiscopul catolic Silvano Maria Tomasi a acuzat ca cele mai groaznice locuri din lume pentru crestini sunt Orientul Mijlociu, Africa si Asia, aici murind cei mai multi oameni, arata Daily Mail.
 

 100 de milioane de crestini sunt persecutati, in lume
Acesta a fost citat de postul radio din Vatican spunand ca bilantul mortilor din acest sector este "socant si incredibil". Tomasi a adaugat ca unii crestini sunt fortati sa-si paraseasca locuintele si sa-si vada bisericile distruse in anumite parti ale lumii.
Deseori, ei sunt, de asemenea, violati, rapiti si discriminati, facand referire in special la rapirea a doi episcopi ortodocsi in apropierea orasului Aleppo din Siria, incident care s-a petrecut in luna aprilie. Libertatea religioasa este ingradita de "sectarism, intoleranta, terorism si legislatie bazata pe excludere".
 
 Crestinii, persecutati in UK chiar de David Cameron, acuza un fost arhiepiscop
De asemenea, secretarul Consiliului Pontifical pentru Justitie si Pace de la Vatican, Mario Toso, a afirmat recent ca discriminarea fata de crestini "ar trebui combatuta in acelasi mod in care se face acest lucru cu antisemitismul si islamofobia".
Declaratiile au venit in contextul in care cea mai mare Biserica Penticostala din Iran a fost inchisa, la numai o saptamana dupa ce pastorii acesteia au fost arestati chiar in timpul unei slujbe.
 
 Patriarhul Rusiei: Incalcari ale drepturilor crestinilor au devenit sistematice
Potrivit agentiei de presa BosNewsLife, crestinii din Iran se tem ca le va fi extirpata credinta. In aceasta tara exista 100.000 de crestini la o populatie de 75 de milioane. In plus, mai multi pastori sunt tinuti in puscariile iraniene, inclusiv Behnam Irani, care este incarcerat in Ghezel Hesar, una dintre cele mai cumplite inchisori.  

Siria: Masacru cu zeci de morti langa Damasc

Sursa:http://www.ziare.com/international/siria/siria-masacru-cu-zeci-de-morti-langa-damasc-1231419

Fortele loiale presedintelui sirian Bashar al-Assad au ucis cel putin 80 de persoane in ultimele zile, in luptele grele ce s-au purtat in suburbia Jdeidet al Fadel a Damascului, a anuntat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului duminica.
Zeci de trupuri, unele desfigurate, au fost descoperite in Jdeidet al Fadel, duminica, dupa ce trupele siriene au patruns in forta aici, scrie France24. In cinci zile de lupte, ce au culminat cu ciocnirile de duminica, aici au fost ucisi peste 80 de oameni.
"Trupele regimului au preluat controlul orasului Jdaidet al-Fadl si imprejurimilor sale", a precizat Observatorul.
Directorul organizatiei, Rami Abdel Rahman, a explicat ca se teme ca bilantul poate fi cu mult mai mare, insa este dificila stabilirea unui numar final de victime, dupa ce trupele regimului Assad au preluat orasul.
"Cerem Comitetului International al Crucii Rosii sa trimita o delegatie in Jdaidet al-Fadl pentru a investiga", a precizat Abdel Rahman.
Dintre cei 80 ucisi, trei sunt copii si sase femei. Majoritatea celorlalti sunt luptatori rebeli.
Observatorul a distribuit imagini video de la fata locului, unde se pot vedea cadavre de barbati intinse pe sol, unele cu fetele mutilate si acoperite cu sange.
In Jdaidet al-Fadl, la sud-vest de Damasc, traiesc mai multe comunitati, printre care sunniti, druzi si crestini. Multi dintre cei de aici sunt oameni care s-au refugiat din calea violentelor si au crezut ca pot gasi adapost.
Un activist pe nume Enas din Damasc a reusit sa transmita ca in localitate se taiase accesul la Internet, apa si electricitate si ca multe din cadavre au fost gasite in spitalele locale, oamenii fiind "batuti sever in cap, pana s-a spart. Altii aveau vanatai pe toata fata. Alte cadavre fusesera arse".
De anul trecut, armata siriana incearca sa disloce rebelii pozitionati in sud-vestul si estul Damascului, pentru a asigura securitatea Capitalei.
Cu o zi inainte de violentele de duminica, in Siria se raportasera 121 de morti. 

 Stirile pot continua pe aceeasi tema: 
Sursa: http://ortodoxintarafagarasului.wordpress.com/2013/05/31/crestinii-omorati-si-bisericile-devastate-in-siria-o-conversatie-cu-un-preot-ortodox-de-acolo/
  •  Doi episcopi ortodocşi, RĂPIŢI în Siria! Un grup terorist armat i-a răpit în timpul unor acţiuni umanitare  
Sursa: http://ortodoxintarafagarasului.wordpress.com/2013/05/31/doi-episcopi-ortodocsi-rapiti-in-siria-un-grup-terorist-armat-i-a-rapit-in-timpul-unor-actiuni-umanitare/

  •  SIRIA – VIDEO (extrem de dur): DECAPITAREA PREOTULUI CATOLIC FRANCOIS MURAD, de catre rebelii sirieni. Rapirea unui mitropolit ortodox. Crestini ucisi in masa. ASTA PRIGOANA, FRATILOR! Si noua ne e rusine de cei din jur, sa facem semnul crucii cand trecem pe langa o biserica … (ATENTIE, IMAGINI EXTREM DE DURE, interzis celor sub 18 ani) 
Sursa: http://saccsiv.wordpress.com/2013/06/29/siria-video-extrem-de-dur-decapitarea-preotului-catolic-francois-murad-de-catre-rebelii-sirieni-rapirea-unui-mitropolit-ortodox-crestini-ucisi-in-masa-asta-prigoana-fratilor-si-noua-ne-e-ru/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu