06 – 12 noiembrie 2012 - Hramul Mănăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia
Comunicat de presă
Sursa: http://www.sf-esc.ro/news.phpÎn perioada 06 – 12 noiembrie 2012, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor organizează o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” al Mănăstirii din Slobozia.
Partenerul media „Agenţia de ştiri – Lăcaşuri Ortodoxe” va transmite online toate evenimentele, care vor putea fi vizionate pe următoarele site-uri: www.lacasuriortodoxe.ro, www.sf-esc.ro, www.manastireaslobozia.
Calendarul evenimentelor se va desfăşura după următorul program:
Marţi, 06 noiembrie 2012:
La orele 14:30 va avea loc primirea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Floreşti, Episcopia Huşilor, la Catedrala Episcopală, urmată de slujba de Te Deum.
La orele 15:15, după slujba de Te Deum, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, soborul de preoţi şi credincioşii vor pleca într-o procesiune pe străzile municipiului Slobozia până la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, unde sfânta icoană va fi depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaş, spre închinare tuturor credincioşilor.
Miercuri, 07 noiembrie 2012:
La ora 07.00 – Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului şi Sfânta Liturghie, iar seara Priveghere cu Litie în cinstea Sfinţilor Arhangheli.
Joi, 08 noiembrie 2012:
În ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” va fi săvârşită Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu. La slujbă vor participa toţi membrii clerici ai Permanenţei Consiliului Eparhial, preacucernicii părinţi protopopi ai Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, preoţii din municipiul Slobozia şi din parohiile Eparhiei. Împreună rugători vor fi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene şi credincioşi.
Din ziua hramului până Duminică se vor săvârşi slujbe în cinstea Maicii Domnului, iar Duminică, 11 noiembrie 2012, se va săvârşi, începând cu ora 09:00, Sfânta Liturghie sub protia Preasfinţitului Părinte Vincenţiu.
Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va rămâne spre închinare până luni, 12 noiembrie 2012, orele 10:00, când va fi pregătită pentru întoarcerea la Sfânta Mănăstire Floreşti din Episcopia Huşilor.
Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Floreşti
Numită şi „Sfânta de la Floreşti”, icoana cea mai de preţ a Mănăstirii Floreşti, din judeţul Vaslui, o înfăţişează pe Maica Domnului ţinându-L pe braţe pe Pruncul Iisus. Icoana a fost realizată în anul 1749, pe cheltuiala doamnei Ecaterina, soţia voievodului Constantin Mavrocordat, fiind îmbrăcată în argint şi poleită cu aur, sub supravegherea mitropolitului Daniil de Sideia din Asia Mică. La Mănăstirea Floreşti, icoana a fost adusă de mitropolitul Veniamin Costachi în 1805, fiind descrisă apoi, de vrednicul de pomenire arhimandrit Ioanichie Bălan, în cartea „Sfintele icoane făcătoare de minuni din România”, ca fiind singura icoană făcătoare de minuni din judeţul Vaslui şi Episcopia Huşilor.
Printre multele binefaceri pe care le-a revărsat, de-a lungul veacurilor, peste credincioşii care au venit să i se închine şi să ceară ajutor, icoana făcătoare de minuni de la Floreşti este cunoscută şi pentru faptul că este de mare ajutor în vreme de secetă.
„Multe minuni s-au petrecut prin mijlocirea Maicii Domnului. În vreme de secetă, preoţi de la parohii din Vaslui şi judeţele învecinate vin să ceară icoana făcătoare de minuni de la Floreşti pentru a face slujbe în satele respective, cerând de la Dumnezeu să binecuvânteze câmpurile cu ploaie binefăcătoare. De fiecare dată după ce a fost scoasă în sate şi s-au făcut slujbe, ploaia a venit”, a spus duhovnicul Mănăstirii Floreşti, arhimandritul Iezechiel Ariton.
Biroul de Presă
al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor
birpresesc@yahoo.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu